Radionice borbe protiv trgovine ljudima u OŠ “Bubanjski heroji”

19.11.2022

U OŠ "Bubanjski heroji" održano je pet radionica u okviru Programa borbe protiv trgovine ljudima, u periodu od 14. do 18. novembra. Tri radionice "Druženje sa Mišom i Mašom" za učenike trećeg razreda održali su edukovani volonteri Crvenog krsta Niš Božidar Pavlović, Kristina Spasić, Lena Vasić i Minja Lazarević. Održane su i dve radionice za učenike sedmog razreda, na kojima su se učesnici upoznali sa pojmom trgovine ljudima, fazama u lancu trgovine ljudima, mehanizmima kontrole, merama opreza i ulogom Crvenog krsta u borbi protiv ovog ozbiljnog društvenog problema. U realizaciji radionica učestvovali su volonteri Aleksa Radosavljević, Kristina Spasić, Uroš Blagojević, Sara Stanković i Marina Maksimović. 25 novembra je održana još jedna radionica u okviru Programa borbe protiv trgovine ljudima za učenike sedmog razreda. Radionicu su održale Emilija i Anastasija Kuzmanović, edukovane volonterke CK Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>