Radionice i predavanja za članove udruženja "Cvetno srce"

28.09.2021

Crveni krst Niš je, u odmaralištu „Gaj“ u Divljani od 22. do 24. septembra, u sklopu seminara organizovao niz predavanja i radionica za pripadnike Udruženja Roma „Cvetno srce“.

Seminar je realizovan u cilju dobre saradnje i pružanja psihosocijalne podrške porodicama koje pripadaju vulnerabilnim grupama a teme seminara su bile borba protiv trgovine ljudima, psihološka prva pomoć i inkluzija dece iz osetljivih grupa u obrazovni sistem i aktivan društveni život.

Predavanja je držala Aleksandra Savić, stručni saradnik Crvenog krsta Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>