Radionice o borbi protiv trgovine ljudima, februar 2020

13.02.2020

U sklopu seminara-kampa koji je realizovan u Divljani u periodu od 07.-10. februara, održane su i četiri radionice za 25 učenika OŠ „Bubanjski heroji“, koji su najpre bili upoznati sa pojmom trgovine ljudima kroz standardizovanu prezentaciju, a potom i kroz radionice „Dug zao drug“, „Izvuci se“ i „Korak napred“ kao i radionicu na osnovu dokumentarnog  filma „Posmatrači“,  kako bi podigli svest i stekli više znanja o ovom globalnom problemu, šta on predstavlja, koje su faze u lancu trgovine ljudima, mehanizmi kontrole žrtava, kako prepoznati i zaštititi sebe, odnosno koje su mere opreza i načini izlaska iz lanca trgovine ljudima, kao i to na koje sve načine se pruža pomoć i podrška žrtvama i koliko  je značajna  uloga Crvenog krsta u edukaciji I preventivnom delovanju, posebno među mladim ljudima I drugim osetljivim grupama.

Radionicu je vodila Aleksandra Savić, stručni saradnik i edukator u ovom programu. Radionici su prisustvovale volonterke Crvenog krsta i nastavnice koje su bile na seminaru u pratnji dece.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>