Radionice o borbi protiv trgovine ljudima za sedmake OŠ „Bubanjski heroji“

07.02.2020

U sredu, 29.01.2020.godine u OŠ Bubanjski heroji za dva odeljenja sedmog razreda održana je informativna radionica koja za cilj ima upoznavanje sa pojmom trgovine ljudima, fazama trgovine, načinom izlaska iz lanca, ali i merama opreza. Pored ove radionice održana je i radionica na osnovu filma Oliver Tvist – U džepu trgovca ljudima čiji je cilj predstavljanje mehanizama kontrole dece, žrtava od strane trgovaca ljudima, kao i  razumevanje teškog položaja žrtava u ropskom položaju.

Radionice su vodili vršnjački edukatori iz ove oblasti Danijel Frfalanović, Dragana Milić i Aleksandra Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>