Radionice u okviru Programa Borbe protiv trgovine ljudima

30.09.2020

U odmaralištu Crvenog krsta Niš “Gaj „ u Divljani je 27.09.2020. održana radionica vezana za Program prevencije tgrovine ljudima na kojoj su učesnici prilikom igranja društvene igre „Trafedo“, obnovili i primenili znanje stečeno prilikom učešća na informativnoj radionici i nove volontere koji su sada imali priliku kroz diskusiju tokom igre da dođu do saznanja vezanih za trgovinu ljudima, načine vrbovanja, ko sve može biti trgovac ljudima, na koje načine se ona može izbeći i sl. Radionica je održana za 12 volontera uz pomoć edukatorke Dragane Milić i stručnog saradnika Aleksandre Savić.

Takođe, 28.09. je održana i online radionica preko viber grupe i putem distribucije sadržaja koji je edukatorka u programu Dragana Milić prosledila drugim volonterima Crvenog krsta Niš. Učesnici su se upoznali sa problemom trgovine ljudima i na koji način se Crveni krst bori protiv toga. Iako su volonteri upućeni u ovaj program, sada su imali prilike da se detaljnije informišu i razmene mišljenja u grupi.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>