Radionice za najmlađe u nedelji crvenog krsta

14.05.2018

U sklopu Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Niš i Dečiji centar organizovali su u Čairu brojne aktivnosti i radionice za najmlađe sugrađane, koje su posvećene programu “Promocija humanih vrednosti”.

U finalnim radionicama programa “Promocija humanih vrednosti” učestvovali su đaci tri niške osnovne škole: “Bubanjski heroji”, “Učitelj Tasa” i “Ratko Vukićević”. Volonteri Crvenog krsta tokom cele godine uče osnovce nenasilnoj komunikaciji, zaštiti od internet nasilja i diskriminacije. Ove godine su, povodom obeležavanja 140 godina postojanja Crvenog krsta u Nišu, organizovali izložbu radova osnovaca na temu “Zajedno za bolji svet”, a autorima najboljih radova uručena su i priznanja.

Nedelja Crvenog krsta traje od 8-15. maja, a obeležavanje u Nišu završava se svečanom sednicom Skupštine Crvenog krsta Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>