Radionice za učenike OŠ „Milan Rakić” na temu borbe protiv trgovine ljudima

31.10.2019

Edukovani volonteri Crvenog krsta Niš iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima Aleksandra Savić i Danijel Frfalanović 30. oktobra održali su dve informativne radionice za učenike OŠ “Milan Rakić” iz Medoševca. Prvoj informativnoj radionici prisustvovalo je 29 učenika iz dva odeljenja sedmog razreda, dok je drugoj radionici prisustvovalo 12 učenika jednog odeljenja osmog razreda ove škole. Učenici su kroz prezentaciju, video klipove, slike ali i žive reči edukovanih volontera bili u mogućnosti da saznaju više o trgovini ljudima, njenim fazama, mehanizmima kontrole žrtava, izlasku iz lanca trgovine ljudima ali i kako i na koji način da se zaštite i koje mere opreza da preduzmu kako ne bi bili vrbovani.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>