Rezultati konkursa "Krv život znači".

11.05.2023

Crveni krst Srbije objavio je rezultate za najuspešnije radove na konkursu "Krv život znači". Učenica II razreda Prehrambeno - hemijske škole Danica Miljković osvojila je 1. mesto u kategoriji SMS poruka a učenik IV razreda Umetničke škole u Nišu Dimitrije Kitić osvojio je 3. mesto u kategoriji vizuala.

Čestitamo na osvojenim nagradama i zahvaljujemo se mentorima i učenicima koji su uzeli učešće u konkursu. Zahvalnice svim školama koje su učestvovale biće dodeljene 14. juna na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

 

 

Povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Srbije objavljuje rezultate ovogodišnjeg konkursa „Krv život znači“ .

Na ovogodišnjem konkursu “Krv život znači” ove godine učestvovale su 703 osnovne škole i 141 srednja škola iz 135 sredina u Srbiji, a radove je poslalo 35.000 učenika.

Mlađi osnovci su konkurisali svojim literarnim, likovnim radovima i video sadržajima.

Stariji osnovci i srednjoškolci su konkurisali sa kreativnim SMS porukama, vizualima i video sadržajima.

U uži izbor je ušlo preko 500 radova, a komisija Crvenog krsta Srbije je na nacionalnom nivou odabrala do tri najuspešnija iz svake kategorije.

Nacionalne nagrade budućim generacijama davalaca krvi biće uručene na svečanosti povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, a one će otići u u Beograd (Mladenovac, Stari grad, Surčin, Zemun, Grocka, i Savski venac) Niš, Novi Sad, Sombor, Kragujevac, Šabac, Užice, Jagodinu, Aranđelovac, Trstenik i Mionicu.

Ovim putem objavljujemo njihove radove, a na youtube stranici Crvenog krsta Srbije biće objavljeni nagrađeni video radovi.

Čestitamo svim pobednicima, njihovi radovi biće korišćeni za promociju dobrovoljnog davalaštva krvi.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>