Sastanak sa predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi Niš

15.11.2017

U sedištu Crvenog krsta Niš održan je sastanak sa predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi Niš o primeni novog Zakona o transfuzijskoj medicini. Sastanak je vodio potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović, koji je i predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Srbije, a prisustvovali su i direktor Zavoda dr Vesna Knežević i načelnik Službe za prikupljanje krvi dr Predrag Đorđević. Inače, dobrovoljno davalaštvo krvi je  jеdna od najznačajniJih aktivnosti Crvеnog krsta u okviru sprovođеnja povеrеnih javnih ovlašćеnja.

Zakonom o transfuzijskoj medicini uređuje se način, postupak, uslovi i organizacija i delatnost transfuzijske medicine, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona i nad obavljanjem transfuzijske medicine na teritoriji Republike Srbije, kao i druga pitanja od značaja za sprovođenje transfuzijske medicine.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>