Sastanak sa Zavodom za transfuziju krvi Niš

12.04.2019

Crveni krst Srbije i Zavod za transfuziju krvi Niš su u prostorijama Crvenog krsta Niš održali sastanak sa predstavnicima organizacija Crvenog krsta sa kojima sarađuje ova ovlašćena transfuzijska ustanova.
Razmenjene su aktuelne informacije iz oblasti davalaštva krvi, uspostavljeni dogovori o tehničko-organizacionoj saradnji u cilju bolje realizacije programa dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i zadržavanja poverenja građana koji daju krv i dobrih rezultata u vidu adekvatnog broja jedinica krvi koje je neophodno prikupiti za lečenje građana.
Od 1. januara 2019. godine počela je primena Zakona o transfuziološkoj medicini, što predstavlja novu situaciju i za organizacije Crvenog krsta i za Zavod za transfuziju krvi Niš na planu organizovanja i sprovođenja akcija i motivacije građana, a posebno mladih, da se priključe akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Niški zavod akcije prikupljanja krvi organizuje u saradnji sa 49 gradskih i opštinskih organizacija Crvenog krsta.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>