Seminar psihosocijalne podrške u odmaralištu Ck Niš

28.03.2024

U periodu od 26. do 28. marta u odmaralištu Ck Niš " Gaj" u Divljani održan je seminar psihosocijalne podrške za starije osobe i osobe sa invaliditetom. Na seminaru su učesnici imali prilike da se upoznaju sa organizacijom i aktivnostima Crvenog krsta kroz predavanja o Difuziji i film "Priča o jednoj ideji". Bilo je reči o zdravim stilovima života i očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja, psihološkoj prvoj pomoći u kriznim situacijama i ukazivanju prve pomoći. Na seminaru je jedna od tema bila i digitalna uključenost starijih osoba. Kroz rad u grupama učesnici su mogli da se upoznaju sa otvaranjem naloga na portalu eUprava, zakazivanjem termina za izdavanje lične karte ili pasoša, postupkom izdavanja parking karte za osobe sa invaliditetom i aplikacijama svih većih trgovačkih lanaca.

Seminar su realizovali volonteri Ck Niš Miroslav Živković, Aleksa Radosavljević i Ivan Todorović i stručni saradnik Aleksandra Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>