Seminar za osobe sa invaliditetom

29.03.2018

U odmaralištu Crvenog krsta Niš “Gaj” u Divljani, od 29-31. marta organizuje se trodnevni seminar za članove udruženja osoba sa invaliditetom iz Niša. Seminar organizije Crveni krst Niš uz podršku Grada Niša.

Položaj u društvu i problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, asertivna komunikacija, stres i strategije prevladavanja stresa samo su neke od tema seminara. Planirane su i brojne radionice, koje će držati volonteri Crvenog krsta Niš – diplomirani psiholog, dva studenta Fakulteta socijalne politike i socijalnog rada i jedan pedagog vaspitač. Na seminaru učestvuje 30 osoba sa invaliditetom. Ovo je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti kojima se sprovode novi socijalni programi, koji su posebno usmereni na rad sa posebno osetljivim kategorijama stanovništva.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>