Seminar za volontere iz Niša i Pirota

14.11.2022

U odmaralištu CK Niš "Gaj" u Divljani u periodu od 11. do 13. novembra, za volontere CK Niš i CK Pirot, održan je seminar u okviru Programa DDK. Teme seminara i radionica su se odnosile na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi, potrebe za postojanjem Kluba 25, ulogu volontera Crvenog krsta prilikom promocije, motivacije, organizovanja i realizacije akcije, regrutovanja novih davalaca, komunikaciju i izradu fotografija sa akcija, radioničarskog rada u vidu igranja uloga, kreiranja poruka za davaoce. Održano je predavanje i na temu prevencije nasilja na internetu i kviz znanja na temu difuzije.

Predavanja i radionice su držali volonteri CK Niš, članovi Kluba 25, Aleksa Radosavljević, Miroslav Živković, Rastko Savić, Anita Nikolić i Nevena Ilić i stručni saradnik Aleksandra Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>