Sertifikati učenicima medicinske škole

04.04.2017

Učenici medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” dobili su sertifikate o završenoj obuci iz prve pomoći, koju je za njih tridesetak organizovao Crveni krst Niš. Ove devojke i mladići su nakon završene obuke i sami postali edukatori i svoje znanje podelili sa više od 600 niških osnovaca. Osnovni kurs prve pomoći je, zahvaljujući vršnjačkim edukatorima, u OŠ "Car Konstantin" prošlo 340 učenika petih, šestih i sedmih razreda, a u OŠ "Ratko Vukićević" više od 270 učenika.

Edukacija mladih za pružanje prve pomoći nastavlja se u prostorijama Crvenog krsta u Obrenovićevoj ulici br. 39, a prvi će časove već od petka pohađati đaci OŠ "Car Konstantin" koji još nisu prošli obuku.

Crveni krst Niš poziva sve škole da prijave zainteresovane učenike od 5-7. razreda za obuku iz prve pomoći. Časovi se organizuju svakog radnog dana od 9-14 sati, a drže ih licencirani predavači.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>