„Srbija u ritmu Evrope”

18.06.2018

Volonteri Crvenog krsta Niš pomogli su održavanje velikog muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope”, koje je u hali Čair u Nisu okupilo decu iz dvadesetak gradova i opština Srbije. „Srbija u ritmu Evrope” ima za cilj da predstavi različite zemlje, tako da su deca pevala na jezicima evropskih država.

Na takmičenju su učestvovali gradovi i opštine Vrnjačka Banja, Bosilegrad, Sremska Mitrovica, Niš, Bač, Vranje, Novi Sad, Trstenik, Gornji Milanovac, Apatin, Bački Petrovac, Odžaci, Temerin, Kragujevac, Subotica, Mladenovac, Žabalj, Ćuprija, Trgovište, Sombor, Vrbas i Srbobran.

Pobednik je ekipa Vrnjačke Banje, koja je predstavljala Francusku, i dogodine ce biti domaćin ovog takmičenja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>