SREĆAN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA 2023

05.12.2023

Crveni krst Srbije kao najveća volonterska organizacija u zemlji svake godine obeležava Međunarodni dan volontera. Ove godine, 5. decembar, Međunarodni dan volontera, obeležavamo pod sloganom „Nada“. Slogan „Nada“, simboliše da su naši posvećeni i odani volonteri i osobe profesionalno angažovane u Crvenom krstu spremni da odgovore na svaku krizu i da adekvatno odgovore na potrebe korisnika pružajući im nadu za pomoć i poboljšanje položaja. Svima nama je potrebno da osetimo dobrotu ljudi koji nas okružuju, posebno u periodima života kada smo najranjiviji, a humanost, ljubaznost i nada je prepoznatljiva u svim angažovanjima volontera Crvenog krsta.

Volonteri, hvala za sve što činite!

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>