Stiže pomoć u substandardna naselja

14.05.2020

Crveni krst Niš počeo je podelu 1.034 humanitarnih paketa za socijalno ugrožene porodice i pojedince koji žive u takozvanim substandardnim naseljima.

Paketi, koje je obezbedio Crveni krst Srbije posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, sadrže 10 kilograma hrane, šest kilograma sredstava za higijenu i 10 kilograma brašna. Kako bi pomoć zaista dobile porodice kojima je to najpotrebnije, spiskove građana kojima će biti isporučena verifikovala je komisija sačinjena od predstavnika Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, lokalne samouprave i Mobilnog tima za inkluziju Roma.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>