Stižu paketi pomoći najugroženijim porodicama

03.11.2018

Crveni krst Niš isporučio je pakete pomoći najugroženijim porodicama u Lalincu i Sečanici. Korisnici pomoći su osobe sa invaliditetom, a do njih su stigli paketi hrane i sredstava za ličnu higijenu. U pitanju je jednokratna pomoć koju Crveni krst Niš obezbeđuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, a distribuira u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović kaže da je do sada isporučeno 300 od ukupno 500 paketa, a da će i preostalih 200  biti uskoro otpremljeno na adrese najugroženijih. Pomoć se sastoji od paketa hrane i sredstava za higijenu, ukupno teških 30 kg i 10 kg brašna.

Ekipa Crvenog krsta je, zajedno sa gradskom većnicom Tijanom Đorđević Ilić, resorno zaduženom za socijalna pitanja, obišla osmočlanu porodicu Jovanović iz Lalinca, koja živi od skromne penzije i dečijeg dodatka. Kažu da će im ova pomoć značiti mnogo, ali i da zimu dočekuju bez drva.

Slična je situacija i kod Mladenovića u Sečanici, gde je takođe stigla pomoć Crvenog krsta. Dvogodišnja Martina živi sa majkom, ujakom, babom i dedom koji je na lečenju. Struja je isključena zbog duga. Jedini prihod im je socijalna pomoć. Nedostaje im sve – garderoba, hrana, ogrev...

Svoje probleme izneli su većnici, koja kaže da postoje konkretne mere i usluge koje Grad Niš finansira, a koje će dobro doći porodicama u tako teškoj situaciji.

Takođe, Crveni krst Niš najavljuje da će za najugroženije porodice na seoskom području u utorak 6. novembra početi i isporuka ogreva.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>