Studentima održane radionice o borbi protiv trgovine ljudima

27.01.2020

Tokom protekle nedelje u prostorijama Crvenog krsta Niš održane su radionice za studente treće godine Filozofskog fakulteta sa departmana za Socijalnu politiku i socijalni rad. Studenti su najpre upoznati sa pojmom trgovine ljudima kroz standardizovanu prezentaciju, a potom su kroz radionicu „Dug zao drug“ i radionicu na osnovu filma Sestre koja je namenjena studentima humanističkih nauka i profesionalcima koji mogu doći u kontak sa žrtvom trgovine ljudima stekli više znanja o ovom globalnom problemu. Radioncama kojima je prisustvovalo 17 studentkinja vodili su vršnjački edukatori iz ove oblasti Dragana Milić i Danijel Frfalanović.

Ovim radionicama završena je stučna praksa studenata pomenutog departmana koja je predviđena nastavnim planom i programom Filozofskog fakulteta, a koja je, u sklopu saradnje, obavljena kroz Programe Crvenog krsta Niš.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>