Subotički osnovci u odmaralištu Crvenog krsta Niš

30.05.2022

Više od 50 osnovaca iz Subotice, akcijom Crvenog krsta, svoj zdravstveno-rekreativni odmor provodi u odmaralištu Crvenog krsta Niš “Gaj” u Divljani. Reč je o đacima od četvrtog do sedmog razreda, a među njima ima i dece koja su osvajala nagrade na mnogim takmičenjima.

Od 28. maja do 2. juna oni imaju priliku da se odmore i uživaju u prirodnim lepotama kraja podno Suve planine, ali i da prisustvuju radionicama koje za njih organizuju volonteri Crvenog krsta Subotice. Cilj je da, kroz druženje, prođu osnovnu obuku Crvenog krsta iz programa promocije humanih vrednosti, prevencije bolesti zavisnosti, prve pomoći, provencije trgovine ljudima i zdravstvenu radionicu, posebno o značaju zdrave ishrane.

Obuke i radionice rade se dvojezično, na srpskom i mađarskom jeziku.

Đaci će obići manastir, džinovski hrast koji je prema nekim procenama star hiljadu godina kao i ostale lepote tog dela Srbije.

 

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>