Svetski dan Crvenog krsta 2020

08.05.2020

Danas se obeležava Svetski dan Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, 8. maj, dan je kada je rođen Anri Dinan, osnivač Pokreta. Međunarodni komitet Crvenog krsta osnovan je 1863 godine, čime je započeo svoj put kroz vreme kao najveći međunarodni humanitarni pokret koji se širio, rastao i sazrevao do današnjeg dana. Crveni krst Srbije je osnovan među prvim društvima u svetu, trinaest godina kasnije.

Slogan ovogodišnjeg svetskog dana je "Bez obzira ko si i gde se nalaziš mi odgovaramo na svačiji poziv u pomoć".

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović čestitao je dan volonterima i profesionalno zaposlenima Crvenog krsta Srbije, uz podsećanje na ulogu koju je Crveni krst imao kroz istoriju, ali i danas, u vreme pandemije virusa korona.

 Crveni krst Niš se zahvaljuje svim volonterima, donatorima, saradnicima i prijateljima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>