Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 2024

14.06.2024

***Ove godine 14. Jun, Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se pod sloganom „20 godina proslave davanja: Hvala vam, dobrovoljni davaoci krvi!“. Time se proslavlja jubilej od 20 godina obeležavanja ovog dana i ističe ogroman značaj koji davaoci krvi imaju u životima pacijenata i drugih davalaca. Zahvaljujemo se davaocima, Zavodu za transfuziju krvi i volonterima Crvenog krsta, koji učestvuju u promociji davalaštva i akcijama DDK.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>