Svetski dan hrane

16.10.2017

Povodom Svetskog dana hrane 16. oktobra i Međunarodnog dana iskorenjivanja siromaštva 17. oktobra, Crveni krst Niš korisnicima Narodne kuhinje uz redovan topli obrok deli i tzv. “pojačani obrok”. Dodatak uobičajenoj ishrani sastoji se od paketa mesnih konzervi. Inače, u Nišu se svakodnevno sprema do hiljadu toplih obroka za korisnike Narodne kuhinje, a hrana se distribuira na deset punktova u gradu.

 • “Projekat Narodne kuhinje opredeljen je samo za kategoriju socijalno ugroženih osoba sa invaliditetom, a potrebe za ovakom vrstom pomoći ima daleko veći broj Nišlija”, ocenila je sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

Čitav oktobar je mesec solidarnosti, tako da se Crveni krst trudi da pomogne najsiromašnijim Nišlijama  - kroz pomoć u paketima hrane, pojačan obrok za korisnike Narodne kuhinje, a do kraja meseca najavljeno je dopremanje nove donacije u garderobi kompanije Ateks.

Sanja Stojanović kaže da Crveni krst Niš pomaže građanima kojima je to potrebno tokom cele godine – sem pomoći u hrani, Crveni krst pomaže i higijenskim paketima, kao i podelom donacija u ogrevu, garderobi i školskom priboru. 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>