SVETSKI DAN PREVENCIJE UTAPANjA 2023

25.07.2023
 1. jul se obeležava kao svetski dan prevencije utapanja i tim povodom u odmaralištu CK Niš "Gaj" u Divljani održano je preventivno edukativno predavanje na tu temu. Predavanju su prisustvovali volonteri CK Ćustendil, CK Kriva Palanka i CK Niš. Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da se na globalnom nivou utopi 236 000 ljudi godišnje. Više od polovine svih utopljenika su osobe mlađe od 30 godina.

Svako utapanje se može sprečiti!

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>