Svetski dan Zdravlja, ostanimo ovaj put kod kuće!

07.04.2020

Kao i svake godine, i ovog 7. aprila obeležavamo Svetski dan zdravlja.

Ovogodišnje obeležavanje se praktično odnosi na promovisanje solidarnosti sa medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima kroz edukaciju javnosti i korisnika o poštovanju preporuka koje se odnose na zdravstvenu bezbednost, pranje ruku, socijalnu distancu, kijanje u maramicu, a svakako je najveća solidarnost upravo poziv da se ostane kod kuće. Time štitimo sebe, štitimo druge, ali i zdravstvene radnike, time pokazujemo da smo solidarno društvo.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>