Telefonski centri za pružanje psihološke prve pomoći na daljinu

24.03.2021

Crveni krst Niš realizuje projekat za pružanje psihološke prve pomoći namenjen našim najstarijim sugrađanima, osobama sa invaliditetom i njihovim neformalnim negovateljima kojima je ta vrsta pomoći potrebna tokom COVID-19 i budućih kriza.

Korona virus i situacija sa kojom se suočavamo uticala je na sve generacije, a posebno na starije. Sa ciljem jačanja međugeneracijske saradnje i pomoći ugroženima, pokrenuta je nova telefonska linija.

Informišite se o merama zaštite od korona virusa, imunizaciji, o službama koje pružaju podršku i zaštitu od nasilja, poslušajte savete volontera i brinite o svom mentalnom zdravlju.

Telefonski call centar dostupan je od 9 do 13 h svakog radnog dana.

Saslušaće Vas naši obučeni volonteri koji će Vam pružiti adekvatne i korisne informacije.

Broj telefona 018/511-319

Brinimo jedni o drugima i pružimo podršku u trenutnoj situaciji!

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>