Tradicionalna saradnja Crvenog krsta i Vojske Srbije

16.07.2020

U pozadinskoj bazi Kopnene vojske Srbije, u kasarni ”Knjaz Mihajlo” u Nišu, Crveni krst Niš je 9. jula.2020. godine održao obuku u prvoj pomoći pripadnika Komande baze.

Polaznicima obuke prikazan je edukativnih film, a pored toga govorilo se o opremi spasilačkog ranca i kutije prve pomoći za vozila, kao i o upotrebi opreme za pružanje prve pomoći. Ova jedinca Vojske Srbije prelazi veliki broj kliometara pa su njeni pripadnici obnovili svoje znanje, preko potrebno u svakodnevnom radu. Obuku su održali samostalni saradnik Crvenog krsta Nišu Ratomir Petković i član omladinske ekipe CK Niš volonter Natalija Nedeljković. Obuka je deo Plana projekata i aktivnosti civilno-vojne saradnje u 2020. godini, čiji je cilj sticanje teoretskih i praktičnih znanja za pružanje prve pomoći povređenima i jačanje saradnje sa Crvenim krstom.

Dogovorena je i dalja saradnja sa Crvenim krstom Niš u drugoj polovini godine

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>