Trening za jedinice civilne zaštite Niš

06.10.2022

U prostorijama Crvenog krsta Niš 3. oktobra održan je jednodnevni trening za specijalizovane jedinice Civilne zaštite za pružanje prve pomoći.

Učesnici treninga obnovili su i unapredili veštine u oblastima: stanje neposredne životne ugroženosti i osnovna životna potpora, mere prve pomoći u zbrinjavanju povreda koštano zglobnog sistema, pomeranje, prenošenje i priprema za transport povređenih. Takođe su kroz test samoprocene proverili svoje znanje iz pružanja prve pomoći. Treningu su prisustvovala 23 polaznika.

Predavanje je držala dr Anita Petkovic, predsednik Crvenog krsta Niš, a radionice su vodili volonteri Natalija Nedeljković i Vladan Đuknić, uz pomoć stručnog saradnika Jelene Stojković.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>