Tribina: “Duvan slama srca“

28.05.2018

Svetska zdravstvena organizacija i njeni partneri svake godine 31. maja obeležavaju Svetski dan bez duvana, ističu zdravstvene i druge rizike koji se povezuju sa upotrebom duvana i zalažu se za delotvorne politike kojim se smanjuje upotreba duvana. Ove godine tema Svetskog dana bez duvana je „Duvan i bolesti srca i krvnih sudova“ a kampanja se obeležava pod sloganom “Duvan slama srca“.

Crveni krst Srbije-Crveni krst Niš u okviru realizacije svog programa proisteklog iz javnog ovlašćenja, organizuje i sprovodi brojne zdravstveno – preventivne aktivnosti.

Tim povodom Crveni krst Niš organizuje tribinu u prostorijam EU INFO CENTRA u Nišu, ul. Vožda Karađorđa br. 5. 29.05. 2018. godine sa početkom u 13,00 časova. Cilj tribine je da se skrene pažnja javnosti na  problem upotrebne duvana i rizike koji se povezuju sa upotrebom duvana pogotovo imajući u vidu mlađu populaciju.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>