TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO 2018

15.10.2018

Crveni krst Niš organizovao je tradicionalnu “Trku za srećnije detinjstvo”, koja je 12. oktobra održana u Niškoj tvrđavi. Učestvovali su učenici od prvog do osmog razreda svih škola sa teritorije svih pet gradskih opština, a pobednici su se birali u 16 trka.  Trku su, kao i ranijih godina, otvorili predškolci iz Dečijeg centra Niš.

„Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija rekreativo-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, gde mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života. Moto Trke je „Imamo cilj - dođi na start“.

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović kaže da se svuda u Srbiji mališani kroz ovu trku opredeljuju za zdrave stilove života, jer se ovom akcijom promovišu najviše humane vrednsti i volonterizam.

Organizaciju “Trke za srećnije detinjstvo” pomogli su Savez za školski sport Grada Niša, Atletski klub "Niški maraton" i Dečiji centar. Pokrovitelji manifestacije su Grad Niš i GO Crveni Krst.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>