Učešće Crvenog krsta Niš na Sajmu za penzionere

15.03.2024

Crveni krst Niš je 9. i 10. marta na poziv organizatora učestvovao na Sajmu za penzionere koji je održan u Oficirskom domu. Prvog dana Sajma je stručni saradnik Crvenog krsta Niš, Aleksandra Savić kroz prezentaciju predstavila programske i projektne aktivnosti koje se realizuju u radu sa starijim osobama u cilju poboljšanja položaja starijih osoba u lokalnoj zajednici, očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja, prevencije stigmatizacije, diskriminacije i nasilja nad starijima. Takođe su predstavljene aktivnosti realizovane u cilju prevencije socijalne izolacije i digitalne uključenosti starijih osoba. Za štandom su dežurali mladi volonteri Crvenog krsta Niš koji se angažuju u realizaciji Programa brige o starijima i studenti Departmana socijalna politika i socijalni rad sa Filozofskog fakulteta koji obavljaju stručnu praksu u organizaciji Crvenog krsta Niš. Oni su takođe u razgovoru sa posetiocima Sajma delili informativne materijale u vezi aktivnosti i uputili starije sugrađane da se prijave za učešće u radu Kluba za starije i Grupe samopomoći. 

Drugog dana Sajma su za štandom uzeli učešće i naši stariji volonteri koji su članovi Kluba za starije i koji su sa posetiocima mogli da podele svoja iskustva u vezi učešća u Projektu „Zdravo starenje“.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>