Učenje prve pomoći uz druženje sa volonterima CK Niš

27.04.2022

Volonteri Crvenog krsta Niš su u Osnovnoj školi “Dušan Radović” održali obuku starijim osnovcima u okviru Programa prve pomoći. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa standardizovanim sredstvima za pružanje prve pomoći kao i načinima zaustavljanja krvarenja u slučaju povrede. Cilj ovakve posete je da se deca od najranijeg uzrasta uče da pravilno reaguju u slučaju nezgode i da na adekvatan način pruže prvu pomoć. Edukaciju, koja je organizovana 21. aprila 2022. godine, držali su iskusni volonteri koji su angažovani u ovom programu. Na obostrano zadovoljstvo i volontera i učenika - nastavljamo sa druženjem i učenjem prve pomoći!

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>