U Crvenom krstu Niš je povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana

31.05.2024

U Crvenom krstu Niš je povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana održano predavanje i volonteri su u uličnoj akciji podelili informativni materijal o štetnosti duvana i duvanskih proizvoda.

Svetski dan bez duvana obeležava se 31. maja, a ove godine Svetska zdravstvena organizacija plasirala je poruku kojom nastoji da podigne svest javnosti o štetnom uticaju duvanskih proizvoda na decu i mlade. Istraživanje iz 2022. godine pokazalo je da je upotreba elektronskih cigareta u Srbiji veoma zastupljena i da je elektronske cigarete probao čak svaki peti učenik petog i sedmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole, sa gotovo podjednakom učestalošću korišćenja među dečacima i devojčicama.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>