U nedelji Crvenog krsta…

11.05.2022

U okviru Nedelje obeležavanja Crvenog krsta, 10.maja su organizovane promotivne aktivnosti u Crvenom krstu Niš, koje su vezane za programe koje Crveni krst realizuje.

Crveni krst su tom prilikom posetili učenici OŠ "Učitelj Tasa" i Škole mode i lepote i kroz druženje sa volonterima, imali priliku da učestvuju u mnogobrojnim radionicama vezanim za promociju humanih vrednosti, smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici, pružanje prve pomoći, borbe protiv trgovine ljudima i da se upoznaju sa Međunarodnim pokretom, njegovim principima , simbolima i volonterizmom. Prethodnog dana je održana i ulična akcija u kojoj su volonteri uz podelu promotivnog materijala informisali građane o aktivnostima koje se realizuju u okviru Programa brige o starijima i Službe traženja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>