U Niškoj Tvrđavi svečano je otvoreno Međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći

10.06.2023

U Niškoj Tvrđavi svečano je otvoreno Međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju povreda, stanja i oboljenja. Domaćin je Crveni krst Niš a takmičenje je otvorio potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović. Svoja znanja i veštine pokazaće ekipe iz istočne i južne Srbije, odnosno iz Podunavskog, Braničevskog, Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Na samom početku, u revojalnom delu svoje veštine pokazale su ekipe petlića.

Međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realnom prikazu povreda, stanja i oboljenja svečano je otvoreno u Nišu. Domaćin Crvenog krsta Niš a konkurs je otvorio potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović. Svoje znanje i veštine pokazaće ekipe istočne i južne Srbije, i to iz Podunavskog, Braničevskog, Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga Na samom početku, u revolucionarnom delu, timovi petlića pokazali su svoje veštine.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>