U odmaralištu ,,Gaj" u Divljani, u periodu od 17. do 20. jula, održava se omladinski kamp

19.07.2023

U odmaralištu ,,Gaj" u Divljani, u periodu od 17. do 20. jula, održava se omladinski kamp koji realizuju organizacije Crveni krst Subotica i Crvrni krst Niš. Volonterima su prezentovane aktivnosti kojima se mladi bave u Crvenom krstu u okviru programa Difuzija-širenje znanja o Crvenom krstu, Dobrovoljno davalaštvo krvi, Prva pomoć, Borba protiv trgovine ljudima, Promocija humanih vrednosti, Zdravstvena preventiva, Spasilaštvo na vodi, Jedinstveni sistem obuke mladih volontera. Predavanja i radionice su realizovali edukovani volonteri Crvenog krsta Subotica i Crvenog krsta Niš koji su angažovani u navedenim programima. Volonteri su imali priliku da osim usvajanja novih znanja, vreme provedu u druženju što je od velikog značaja za njihovo angažovanje i timski rad. Slobodno vreme su koristili za sportske aktivnosti i obilazak znamenitosti ovog kraja - Manastir Svetog Dimitrija i hrasta u Divljani koji je star više od hiljadu godina.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>