U SUBOTU TRADICIONALNA "TRKA ZA SREĆNIJE DETINjSTVO"

06.10.2023

Crveni krst Niš u subotu 7. oktobra organizuje tradicionalnu manifestaciju "Trka za srećnije detinjstvo", u dvorištu OŠ „Dušan Radović“ sa početkom u 12 časova.

Očekujemo oko 500 učesnika trke, iz svih niških osnovnih škola sa teritorije svih pet gradskih opština, uzrasta od 7 do 14 godina.

Trka za srećnije detinjstvo je najmasovnija rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, usmerena ka ostvarenju trajnog cilja - neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera. Masovnim učešćem u Trci deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.

Manifestacija se organizuje u svim gradovima i opštinama na teritoriji Republike Srbije, kako bi se kroz masovnu sportsku aktivnost pozvala šira društvena zajednica na zaštitu i podršku mladih sugrađana.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>