UDRUŽENI U BORBI PROTIV TRGOVINE LjUDIMA

30.07.2023

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u Centru za socijalni rad "Sveti Sava" 28. jula održano je predavanje za radnike, profesionalce koji u svom radu mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima. Predavanje su održali edukatori Miroslav Živković i Sara Stanković uz podršku stručnog saradnika Aleksandre Savić.

Istim povodom održana je i ulična akcija podele informativnog materija u cilju širenja svesti građana o ovom problemu i prevencije. U uličnoj akciji učestvovali su volonteri CK Niš Aleksa Radosavljević i Miroslav Živković.

 

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>