Uručena priznanja višestrukim davaocima krvi

14.06.2021

Na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obeležava svakog 14. juna, Crveni krst Niš zahvalio se višestrukim davaocima za njihovu humanost. Ovoga puta dodeljeno je ukupno 69 priznanja - tri priznanja za sto davanja, jedno za 75, 24 priznanja za 50 davanja i 41 priznanje onima koji su 35 puta dali krv.

To je prilika da višestruki davaoci motivišu mlade da prvi put daju krv, što je i ovogodišnja poruka, poručila je sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

Ona je podsetila da je Crveni krst Niš i za vreme vanrednog stanja zbog pandemije COVID-19, ali i nakon toga doprineo da se akcije dobrovoljnog davanja neometano odvijaju. Koliko su Nišlije humane dokazuje i podatak da su se tokom vanrednog stanja višestruki davaoci sami javljali Crvenom krstu i interesovali gde mogu da daju krv i tako daju svoj doprinos u tim teškim vremenima.

Slogan Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u 2021. godini je: „Dajte krv i omogućite svetu da pulsira“, a poseban fokus ovogodišnje kampanje je na ulozi mladih u osiguranju bezbednog snabdevanja krvlju. Cilj kampanje je da se podigne globalna svest o potrebi bezbedne krvi i krvnih proizvoda za transfuziju i o ključnom doprinosu dobrovoljnih, neplaćenih, davalaca krvi nacionalnim zdravstvenim sistemima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>