Uskoro novi zakon o vanrednim situacijama

14.11.2017

U prostorijama PKS - Regionalne privredne komore Niš održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Nacrt zakona predstavili su pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije  Predrag Marić i načelnik Uprave za rizike u Sektoru za vanredne situacije Živko Babović, a u javnoj raspravi učestvovali su predstavnici svih subjekata koji se bave prevencijom i ublažavanjem posledica vanrednih situacija, između ostalih i predstavnici Crvenog krsta Niš.

Predrag Marić je naglasio da će težište novog zakona biti preventiva, i da veruje da će naredna godina biti godina kadrovske i tehničke ekspanzije Sektora za vanredne situacije. On je podsetio da se privodi kraju konkurs za zapošljavanje 100 novih vatrogasaca i da je pri kraju nabavka novih vatrogasnih vozila.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>