Uspešna akcija davanja krvi u ETŠ "Nikola Tesla"

15.03.2019

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ETŠ "Nikola Tesla", koja je održana 12. marta 2019.godine u vremenu od 8-12 časova bila je prilika da mnogi srednjoškolci prvi put daruju dragocenu tečnost. Krv je ponudilo čak 45 učenika, a dalo je 36 učenika. Među njima je 28 mladića i jedna devojka koji su prvi put dali krv. Sa  jednim profesorom i još jednim zaposlenim koji su dali krv, ukupan broj davalaca krvi popeo se na 38.

Ostali učenici zainteresovani da se odazovu humanoj akciji ovoga puta su odbijeni zbog niskog krvnog pritiska, niskog nivoa hemoglobina u krvi ili zbog težine. 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>