Uspešna akcija DDK u Crvenom krstu Niš

17.01.2023

Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog Krsta Niš odziv je bio odličan - dragocenu tečnost dalo je 59 dobrovoljnih davalaca, a krv je ponudila ukupno 61 osoba.

Tokom prošle godine, Crveni Krst Niš i Zavod za transfuziju krvi Niš organizovali su u Nišu 67 akcija, na kojima je prikupljeno 1.167 jedinica krvi. Među davaocima je bilo više od 400 onih koji su prvi put dali krv. Akciji su se ovoga puta odazvali i članovi sedam boračkih uruženja iz Niša, koji su na taj način doprineli da zalihe krvi u Nišu, kao i uvek do sada, budu stabilne.

Hvala svim dobrovoljnim davaocima! Vidimo se na narednim akcijama

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>