VELIKI USPEH EKIPA CRVENOG KRSTA NIŠ

10.09.2018

Ekipe prve pomoći Crvenog krsta Niš ostvarile su na državnom takmičenju najbolji plasman za poslednjih 30 godina!

Ekipa podmlatka u sastavu: Petar Marinković (vođa ekipe), Natalija Nedeljković, Marta Kocić, Teodora Dimitrov, Anđelija Stojanović, Ilija Veličković i Aleksandar Stojanović osvojila je prvo mesto u rešavanju testa. Na terenu su se izborili za šesto mesto u konkurenciji od petnaest ekipa.

Ekipa koja se takmičila u izradi rana i prikazu stanja osvojila je deseto mesto.

Za CK Niš su se takmičile ekipe podmlatka koje su na međuregionalnom takmičenju osvojile prvo i treće mesto.

Crveni krst Niš nisu predstavljali samo članovi takmičarskih ekipa. Sudije na ovom državnom takmičenju bili su mladi lekari Anita Petković i Stevan Stojanović. Demonstrator povodom Dana prve pomoći, koji je obeležen velikom akcijom na Kalemegdanu, bio je student medicine Mihajlo Stojanović. Svo troje su dugogodišnji volonteri i instruktori prve pomoći u CK Niš.

Takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Srbije održano je u Beogradu 8. septembra a okupilo je više od 300 učesnika iz cele Srbije.

Inače, najbolji plasman niške ekipe prve pomoći ostvarile su u godini obeležavanja velikog jubileja - 140 godina CK Niš. 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>