Veliko interesovanje za predavanja o prvoj pomoći

17.09.2020

Crveni krst Niš obeležio je Svetski dan prve pomoći kroz jednočasovna besplatna predavanja iz prve pomoći . Volonteri Crvenog krsta Niš održali su predavanja za 48 građana, koje su upoznali sa kutijom prve pomoći u vozilima. Interesantno je da se pozivu CK Niš odazvali vozači, skoro 80 odsto, a bilo je i građana koji su hteli nešto više da saznaju o ukazivanju prve pomoći povređenim osobama. Edukacija građana održana je 11. septembra 2020.

Na Svetski dan prve pomoći organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i celu zajednicu u specifičnoj situaciji u kojoj se danas nalazimo. Ovogodišnja tema zato glasi: „Nezgode ne znaju za koronu. Prva pomoć je uvek potrebna!“

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>