Veliko priznanje Crvenom krstu Niš

20.09.2021

Organizacija Crvenog krsta Niš je, povodom Dana Sektora za vanredne situacije, primila posebno priznanje - Zahvalnicu, koja se dodeljuje „za podršku i izuzetnu saradnju sa Sektorom za vanredne situacije.“

Istim priznanjem nagrađen je i Crveni krst Paraćin.

Povodom priznanja, čestitku je uputio generalni sekretar Ljubomir Miladinović:

"Saradnja Crvenog krsta Srbije i svih naših organizacija na nivou pokrajina, u gradovima i opštinama sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Sektorom za vanredne situacije, veoma je značajna i ima svoju višegodišnju tradiciju.

Zadaci koje zajedno realizujemo su uvek u službi ugroženog stanovništva ali i deo preventivnih aktivnosti.

Uz čestitke za priznanje volonterima i saradnicima naših organizacija kako ovih nagrađenih tako i ostalih koji sarađuju sa predstavnicima Sektora u svojim zajednicama, želimo još mnogo uspeha u humanitarnom radu a iznad svega dobro zdravlje" - navodi se u čestitki.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>