Više od 50 davalaca u gimnaziji “Stevan Sremac”

05.04.2019

Zavod za transfuziju krvi Niš i Crveni krst Niš organizovali su 4. aprila 2019. godine akciju dobrovoljnog davanja krvi u Gimnaziji Stevan Sremac. Akcija je imala veliki odziv - 53 učenika i učenice su dali krv. Gotovo polovinu dobrovoljnih davalaca, čak 26, činile su devojke. U ovoj gimnaziji 33 učenika su prvi put dobrovoljno dali dragocenu tečnost i u znak priznanja za taj human čin dobili su prikladne poklone od Crvenog krsta Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>