Volonteri spasioci Crvenog krsta Niš Jovana Lazarevska i Aleksa Radosavljević bili su u timu Crvenog krsta Srbije

12.09.2023

Volonteri spasioci Crvenog krsta Niš Jovana Lazarevska i Aleksa Radosavljević bili su u timu Crvenog krsta Srbije koji je od 30. avgusta do 10. septembra spasilački obezbeđivao Svetsko prvenstvo u veslanju.

 

Na poziv Veslačkog saveza Srbije, Crveni krst Srbije je u periodu od 30. 8. - 10. 9. spasilački obezbeđivao Svetsko prvenstvo u veslanju. Spasioci na vodi su brinuli o bezbednosti preko 1.000 takmičara koji su ovim putem, pored osvajanja medalja, imali priliku da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Parizu.

Tokom Svetskog prvenstva Crveni krst Srbije je svakodnevno u trajanju od po 12 sati angažovao 3 - 6 spasilačkih čamaca. Preko 50 spasilaca na vodi iz 16 organizacija Crvenog krsta širom Srbije brinule je o bezbednosti takmičara na vodi.

Zahvaljujemo se Svetskoj veslačkoj federaciji, Veslačkom savezu Srbije i organizacionom odboru Svetskog prvenstva u Beogradu na ukazanom poverenju. Zahvaljujemo se organizacijama Crvenog krsta Aleksandrovac, Brus, Kosovo i Metohija, Kragujevac, Kraljevo, Kula, Niš, Novi Sad, Obrenovac, Sremska Mitrovica, Stari grad, Subotica, Užice, Vojvodina, Zemun i Zrenjanin na angažovanju njihovih spasilaca na ovoj manifestaciji, a svim angažovanim spasiocima na vodi čestitamo na uspešnom radu i odlično obavljenom poslu.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>