Zahvalnica Crvenom krstu Niš na dan Civilne zaštite

01.03.2019

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je zahvalnicu i zlatnik sa likom cara Konstantina Crvenom krstu Niš za unapređenje sistema zaštite i spasavanja, koordinaciju sa snagama za smanjenje rizika od katastrofa, uspešan odgovor na vanredne situacije, kao i požrtvovanost, solidarnost i humanost u spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara. 
Priznanje je uručeno u Gradskoj kući, gde je u saradnji sa Nišavskim okrugom i Sektorom za vanredne situacije organizovano svečano obeležavanje 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite. 
Na području Nišavskog upravnog okruga u protekloj godini najčešće su građani bili suočeni sa poplavama, požarima, klizištima i snežnim padavinama. 
Poslednji primer vanredne situacije je iskliznuće vagona sa opasnim materijama kod Jasenovika, nakon čega je usledila evakuacija čitavog sela. Timovi Crvenog krsta Niš bili su angažovani tokom evakuacije, prihvata i boravka stanovništva u prihvatnim centrima u prostorijama Gerontološkog centra u Nišu i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.
Na aktivnosti Sektora za vanredne situacije tokom prethodnih godinu dana podsetili su i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i načelnik Sektora za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>