Zahvalnice i plakete na dan dobrovoljnih davalaca krvi

14.06.2023

Crveni krst Nišu uručio je zahvalnice i plakete dobrovoljnim davaocima krvi koji su darovali dragocenu tečnost 35, 50 i 75 puta. Ukupno je nagrađeno 110 humanih ljudi.

Dodeljene su i zahvalnice učesnicima konkursa ''Krv život znači''.

Učenica Prehrambeno-hemijske škole u Nišu Danica Miljković osvojila je prvo mesto, a u kategoriji vizuala treće mesto učenik Umetničke škole Dimitrije Kitić koji je ove godine i prvi put dao krv.

Lekari Zavoda za transfuziju krvi u Nišu kažu da za sada ima dovoljno zaliha i da na godišnjem nivou na jugostiku Srbije 40.000 ljudi da krv.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>