Zahvalnice povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 2020

13.06.2020

U nedelju 14. juna 2020. obeležava se Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, a Crveni krst Niš će se tradicionalno zahvaliti onima koji su darovali dragocenu tečnost deset i dvadeset puta. Zbog preporučenih mera zaštite od širenja virusa korona, Crveni krst Niš će zahvalnice dobrovoljnim davaocima poslati poštom.

Ovogodišnji Svetski dan davalaca krvi obeležava se pod nazivom „Bezbedna krv spasava živote” sa sloganom „Daj krv i učini svet zdravijim mestom za život“.

Crveni krst Niš i ovom prilikom poziva sve ljude koji su u mogućnosti da postanu spasioci života putem redovnog, dobrovoljnog davanja krvi.

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>